Hlavní obsah

Vlak plný kyseliny sírové v Austrálii vykolejil, vagóny zůstaly poházené u trati

– Canberra

V odlehlé části australského státu Queensland vykolejil vlak plný kyseliny sírové. Všech šestadvacet vagónových cisteren se převrátilo a žíravina se rozlila po okolí. Úřady kolem místa nehody zřídily dvoukilometrové ochranné pásmo a vyhlásily nouzový stav. V soupravě bylo okolo 200 tisíc litrů kyseliny, kolik se jí vylilo, není jasné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Queenslandu vykolejil vlak s kyselinou sírovouVideo: Reuters

 
Článek

„Zaznamenali jsme menší únik kyseliny sírové a nafty,“ potvrdila podle CNN v tiskovém prohlášení queenslandská policie.

Na záběrech z místa nehody, které je zhruba dvacet kilometrů východně od města Julia Creek, je vidět, že se vagóny převrátily do podmáčené půdy, což značně zkomplikuje likvidaci havárie.

„Musíte si uvědomit, že k tomu došlo v odlehlé oblasti, kterou poznamenalo nepříznivé počasí. Nebude lehké se tam dodat,“ citovala australská televize ABC policejního inspektora Trevora Kidda.

Ke kontaminaci vodních zdrojů nebo jiné formě ohrožení občanů podle něj zatím nedošlo. „Je to v poměrně značné vzdálenosti od velkých vodních toků a zástavby,“ dodal Kidd.

Pracovníci železnice se podle něj k místu nehody dlouho nemohli dostat, protože je nedaleká dálnice kvůli záplavám v oblasti uzavřená.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám