Hlavní obsah

Vichřice v Turecku bourala domy a převracela jedoucí kamiony. Čtyři lidi jsou mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Istanbul

Nejméně čtyři oběti na životech, devatenáct zraněných a zatím nevyčíslené škody na majetku způsobila pondělní bouře doprovázená vichřicí v Istanbulu a jeho okolí. Agentura Reuters v úterý zveřejnila videa, na nichž je vidět, jak vichr převrátil kamion jedoucí po dálnici a strhl věž s hodinami.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Silný vítr v Turecku převracel jedoucí kamiony a boural budovyVideo: AnekdotHaber, Reuters

 
Článek

Na dálnici protínající nejlidnatější turecké město vichr převrátil dva kamiony a zablokoval dopravu. Bouře navíc strhávala střechy domů i celé budovy. V jedné z nich zahynula žena nesoucí dítě v náručí. To vyvázlo se zraněními.

„Celkově přišli o život čtyři lidé, z toho jeden cizinec,” uvedly místní úřady. Istanbulská radnice vyzvala obyvatele k velké opatrnosti kvůli padajícím stromům a předmětům ze střech a fasád.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pod vlivem silného větru se na letišti zřítil podhled, těsně minul mužeVideo: Reuters

Podle tureckých médií síla větru v Istanbulu dosáhla až 130 kilometrů za hodinu.

Silný vítr zasáhl také turecké pobřeží Egejského moře. V Istanbulu vyvrátil bezmála 200 stromů a přes 50 semaforů, odnesl přes 30 střech a způsobil další škody na budovách.

Zkomplikoval také dopravu na istanbulském letišti, kde musela být řada letů odkloněna. Plavba na Bosporském průlivu byla kvůli špatným povětrnostním podmínkám pozastavena.

Foto: Reuters

Silný vítr v Turecku převracel jedoucí kamiony a boural budovy

Reklama

Výběr článků

Načítám