Hlavní obsah

Ve švédské škole útočil maskovaný muž s nožem a sekyrou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm
Aktualizováno

Do budovy střední školy ve městě Varberg na jihu Švédska vnikl ve čtvrtek muž s nožem a sekyrou a lehce zranil jednoho ze žáků. Krátce nato jej policie zadržela, informovala agentura DPA. Motiv činu není jasný.

Foto: Reuters

Švédská policie na místě činu. Ilustrační foto

Článek

Muž, který do školy pronikl, měl podle svědků na sobě žluté pracovní oblečení a na hlavě cosi podobného svářečské kukle. U sebe měl nůž a sekyru, kterou lehce zranil na ruce jednoho ze žáků. Zbraně se později našly v budově školy, oblečení na blízkém parkovišti.

K incidentu došlo 75 kilometrů jihovýchodně od druhého největšího švédského města Goteborgu.

Podezřelého policisté zadrželi již mimo školu. Muži je mezi 20 a 30 lety. Motiv jeho činu je zatím nejasný. Podle policie je možná zodpovědný i za požár, který vypukl nedaleko školní budovy.

Policisté zahájili vyšetřování kvůli podezření z přípravy vraždy a ze žhářství. Podle policejního mluvčího, na něhož se odkazuje švédský zpravodajský web Expressen, se muž prozatím přiznal k neoprávněnému vniknutí na školní pozemek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám