Hlavní obsah

Ve Francii za záhadných okolností zmizela celá rodina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brest

Francouzská policie vyšetřuje záhadné zmizení čtyřčlenné rodiny, která žila poblíž Nantes na západě země. Manželé, jejich syn a dcera byli naposledy spatřeni 16. února. Jejich telefony se od té doby nepřihlásily do sítě a banky neevidují žádný pohyb na bankovních kontech. Ve středu se asi 300 kilometrů od jejich domova našly věci jednoho z pohřešovaných. Informovala o tom BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Francii zmizela čtyřčlenná rodináVideo: AP

 
Článek

Zmizeli manželé Pascal a Brigitte Troadecovi ve věku kolem padesáti let, jejich 21letý syn Sebastien a 18letá dcera Charlotte.

Policisté prohledali jejich opuštěný dvoupatrový dům a našli v něm stopy krve tří ze čtyř pohřešovaných členů rodiny. Krev se našla na mobilním telefonu osmnáctileté dcery Charlotte, na hodinkách matky Brigitte a pod schody.

Podle prokurátora se Pierra Sennese se zdá, že se někdo snažil zahladit stopy a věci v domě napovídají, že se rodina nikam nechystala. Postele byly rozestlány, na sušáku zůstalo oblečení a pračka byla plná mokrého prádla. V lednici se navíc kazí jídlo. „Jako by se život v domě zničehonic zastavil,“ řekl Sennes BBC .

Dvě auta Troadecových zůstala zaparkovaná před domem, Sebastienovo se ale stále nenašlo. Ve středu vyšetřovatelé oznámili, že nalezli poblíž města Brest asi 300 kilometrů severně od Nantes doklad a kalhoty jednoho z pohřešovaných. Další podrobnosti ale nesdělili.

Podle deníku Le Monde je možné, že mohl svým příbuzným ublížit Sebastien, protože měl duševní potíže. V roce 2013 musel vykonávat veřejně prospěšné práce, jelikož na svém blogu komusi vyhrožoval smrtí.

Na videonahrávce, kterou podle francouzského deníku umístil na internet, Sebastien přiznal, že nejvíc nenávidí svůj odraz v zrcadle a je smutný ze svého života. Na Twitteru mimo jiné napsal: „Kdybyste skutečně věděli, co se mi děje v hlavě, mysleli byste si, že jsem amorální šílenec“. Policie případ vyšetřuje jako únos a několikanásobnou vraždu.

Reklama

Výběr článků

Načítám