Hlavní obsah

Ve Francii se při akci zřítil záchranářský vrtulník, tři mrtví

Během záchranných operací havaroval poblíž Marseille záchranářský vrtulník typu EC145. Tři záchranáři, kteří byli na jeho palubě, zahynuli, napsala agentura DPA. Rádiový kontakt se ztratil v neděli v noci, tři mrtvá těla se našla kolem 01.30 nedaleko Rove.

Foto: Profimedia.cz

Policie poblíž místa, kde havaroval vrtulník.

Článek

„Francie ztratila tři hrdiny, kteří položili své životy, aby ochránili francouzské občany,“ prohlásil ministr vnitra Christophe Castaner v pondělí ráno. Příčina nehody vrtulníku se vyšetřuje.

Již v neděli večer zahynuli v departamentu Var při povodních dva muži. Jeden z nich přitom byl v autě, které smetla povodňová vlna. Další osoba se pohřešuje.

Foto: Profimedia.cz

Jihovýchod Francie zasáhly povodně

Kvůli intenzivním srážkám byl v neděli v departamentech Var a Alpes-Maritimes vyhlášen nejvyšší stupeň nebezpečí. Velkou vodou jsou zasaženy oblasti na Francouzské riviéře, především populární letoviska Saint-Tropez a Sainte-Maxime a jejich okolí. V regionu je částečně přerušena železniční doprava.

Stovky obyvatel musely opustit své domovy. Ve zhruba 150 obcích byl vyhlášen nouzový stav. Úřady zatím registrují šest obětí povodní.

Reklama

Výběr článků

Načítám