Hlavní obsah

V Rusku se nedaří obnovit dodávky proudu

Moskva

Ve středním Rusku jsou stále potíže s dodávkami elektrického proudu, které se ani po týdnu nedaří kvůli nepřízni počasí plně obnovit. Sněží a mrzne, takže se trhají dráty vysokého napětí. Gubernátor Moskevské oblasti Boris Gromov proto vyhlásil v 18 okresech a čtyřech městech kalamitní stav.

Foto: Denis Sinyakov , Reuters

Moskvan odklízí sníh.

Článek

V okolí Moskvy je podle ruských médií bez proudu na 80 obcí a měst v důsledku poruch na dálkovém vedení elektřiny, které způsobil těžký sníh a mrznoucí déšť. Problémy s neustávající záplavou mokrého sněhu hlásí i Tverská oblast severozápadně od Moskvy, kde problémy se sněhem umocnil i silný vítr.

V Moskvě padající strom přehradil jednu z nadzemních linek metra. To následně způsobilo problémy v dopravě.

Foto: Denis Sinyakov , Reuters

Rusko sužuje zima.

Jen díky záložním zdrojům elektřiny funguje letiště Domodědovo, které bylo o vánočních svátcích vyřazeno z provozu, protože bylo zcela bez proudu. [celá zpráva]

Vlivem výpadku v zásobování elektřinou zůstalo na terminálech uvězněno několik tisíc lidí, kteří byli často desítky hodin nuceni čekat na svůj let.

Zimní počasí komplikuje i záchranné práce na ruském Dálném východě, kde zůstalo v ledu uvězněno pět ruských lodí s více než 550 lidmi na palubě. Do Sachalinského zálivu směřují na pomoc zablokovaným plavidlům ledoborce Magadan a Admiral Makarov, které ale podle ruských úřadů se silným ledem bojují jen obtížně. Posádka žádné z lodí podle záchranářů není však v bezprostředním ohrožení života.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám