Hlavní obsah

V německém městě evakuovali třicet lidí, v domě unikla kobra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

V německém městě Herne v Severním Porýní-Vestfálsku úřady v neděli evakuovaly třicet lidí ze čtyř domů, protože v jednom z nich unikla jedovatá kobra. Hada se stále nepodařilo dopadnout, oznámila v pondělí agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Kobra (ilustrační foto).

Článek

„Stále uniká,“ řekl v pondělí ráno podle agentury DPA mluvčí policie.

Kobra byla naposledy spatřena v neděli odpoledne na chodbě domu, v němž jsou chováni hadi. Není vyloučeno, že unikla ven. „Dosud nevíme, kam se odplazila,“ připustil v pondělí policejní mluvčí.

Úřady preventivně evakuovaly čtyři domy, třicet obyvatel je u příbuzných a známých nebo v městském evakuačním centru. Další obyvatelé v okruhu půl kilometru dostali od úřadů výzvu, aby nechali zavřená okna i dveře. Vypnout mají i klimatizaci a ventilační systémy. Mají být  také ostražití a hada se nemají v žádném případě dotýkat.

Podlahy v domě, kde byl had chován, byly posypány moukou v naději, že tam plaz zanechá stopy, uvedl mluvčí města. Nastraženy byly i lepicí pásy, které mají hada případně zastavit.

Reklama

Související témata:

Související články

Chcete koupit jedovatou mambu? Není problém

Policie zjišťuje, jak se třicetiletá žena z pražských Hlubočep, kterou na začátku října uštkla smrtelně jedovatá mamba zelená, k nebezpečnému hadovi dostala....

Výběr článků

Načítám