Hlavní obsah

V Moskvě vyhořel hostel, osm mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Při požáru hostelu na jihovýchodě Moskvy zemřelo osm lidí, několik dalších utrpělo zranění. Příčinou tragédie byla zřejmě závada na elektroinstalaci. Lidé zahynuli kvůli tomu, že v oknech byly mříže, protipožární signalizace nefungovala a evakuační východ byl zablokovaný, napsala agentura TASS.

Ilustrační foto.

Článek

Hasiči zaznamenali informace o požáru ve 23:47 moskevského času. Hořelo v prvním patře 16podlažní budovy na ulici Alma-Atinskaja, kde se nachází hostel. Plameny zachvátily plochu o rozloze 150 metrů čtverečních. Všichni mrtví byli cizinci, jejich národnost se nyní zjišťuje. Dalších 200 lidí se podařilo evakuovat.

Požár byl uhašen v 00:47 a hasiči nyní prohledávají trosky.

Hostel byl otevřen v květnu 2019. Andrej Rumjancev z moskevského oddělení ministerstva pro mimořádné situace uvedl, že od začátku otevření až dosud byla v hostelu opakovaně zjištěna porušení, která řešil až soud. Poslední kontrola se uskutečnila v červnu letošního roku a opět byly zjištěny závažné nedostatky a nedodržování bezpečnostních předpisů.

Agentura AFP uvádí, že kvůli zastaralé infrastruktuře i lidské nedbalosti jsou požáry v obytných domech nebo úniky plynu s fatálními následky v Rusku poměrně časté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám