Hlavní obsah

V Maďarsku zadrželi muže, který chystal teroristický útok na ME ve fotbale

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarská protiteroristická jednotka TEK v úterý zadržela 21letého Maďara, který se hlásí k teroristické organizaci Islámský stát a plánoval útoky na hromadné akce včetně nadcházejícího Mistrovství Evropy ve fotbale. Ve středu to oznámil velitel TEK János Hajdu.

Zadržení muže kvůli přípravě teroristického útoku

 
Článek

Podle vedení TEK chtěl mladý Maďar uložit bomby v místě shromáždění a sportovních akcí. „Chtěl také vjet automobilem do masy lidí,“ uvedl Hajdu. Podle maďarských médií chtěl útočit pravděpodobně na účastníky utkání Mistrovství Evropy Maďarsko-Portugalsko, které se uskuteční 15. června v budapešťské Aréně Ference Puskáse.

TEK už delší dobu sbírala informace o podezřelém muži, který na internetu komunikoval se skupinou hlásící se k teroristické organizaci Islámský stát. Muž je podezřelý z přípravy vraždy a teroristického útoku na větší skupinu lidí.

Čech dostal 20 let za teroristický útok na Ukrajině

Krimi

Při zadržení podezřelého použila TEK také speciálního robota, protože existovala obava, že v místě jeho bydliště jsou uloženy výbušné systémy. Další podrobnosti případu zatím TEK nezveřejnila.

Reklama

Výběr článků

Načítám