Hlavní obsah

V Maďarsku identifikovali další oběť lodní havárie, hledají ještě jedno tělo

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Maďarská policie identifikovala další oběť lodního neštěstí, které se stalo 29. května na budapešťském úseku Dunaje mezi Řetězovým a Markétiným mostem. „Identifikovali jsme ženu z Jižní Koreje,“ uvedla v sobotu policie na svém webu.

Foto: MTI

Obří jeřáb zvedl trup lodě Mořská panna ze dna Dunaje.

Článek

Tělo bylo nalezeno v pátek v poledne u obce Makád, asi 50 kilometrů jižně od místa havárie. „Tělo našli v Dunaji policisté, kteří byli vyčleněni na hledání obětí lodní havárie,“ dodala policie. Policisté hledají ještě jedno tělo.

Hotelová loď Viking Sigyn narazila u Markétina mostu do vyhlídkové lodě Mořská panna. Menší loď se potopila za sedm vteřin. Na palubě vyhlídkové lodě bylo 35 lidí, dva členové maďarské posádky a 33 jihokorejských turistů. Jen sedm lidí se podařilo zachránit.

Vrak Mořské panny se podařilo vyzvednout až po dvou týdnech pomocí lodního jeřábu s nosností 200 tun. Záchranné práce ztěžovala vysoká hladina Dunaje a silný proud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám