Hlavní obsah

Chaos v Berlíně. Údajná loupež se střelbou se nestala, tvrdí policie

– Berlín • Aktualizováno

Centrum Berlína u bývalého přechodu Checkpoint Charlie se v pondělí odpoledne stalo dějištěm velkých policejních manévrů. Svědci nahlásili v místě střelbu s tím, že v nedaleké kavárně Starbucks se mělo stát loupežné přepadení, napsal server deníku Focus. Později ale policie informaci o loupeži popřela.

Foto: Kay Nietfeld, ČTK/AP

Policisté poblíž místa přepadení

Článek

Policie okamžitě uzavřela rušnou oblast kolem křižovatky ulic Friedrichstrasse a Kochstrasse. Na místo dorazila speciální jednotka. Ve vyšších patrech okolních domů byli rozmístěni ostřelovači a policisté se samopaly.

Po několikahodinovém pátrání policie nakonec oznámila, že se žádný pokus o loupež neodehrál a že není jasné, zda se v místě vůbec střílelo, jak svědci původně uváděli.

Foto: Kay Nietfeld, ČTK/AP

Policisté prohledávají oblast kolem bývalého přechodu Checkpoint Charlie v Berlíně.

Deník Bild s odkazem na výpovědi svědků napsal, že útočník vypálil několik výstřelů. Když se okolí předpokládané střelby prohledalo, policie nalezla nábojnici z poplašné munice, oznámila policie na Twitteru. Zatím není jasné, zda nábojnice souvisí s incidentem. Není také jasné, zda se střílelo v kavárně nebo na ulici.

Policie podle popisu svědků hledala muže, který měl střílet. V objektu, kde se měl pohybovat, ale muži zákona nikoho nenašli, neobjevili ani zbraň. Případ od počátku provázejí nejasnosti, což dokládají i protichůdné svědecké výpovědi, o kterých německá média informují.

Oblast byla od nahlášení incidentu neprodyšně uzavřena. Metro mohlo místem projíždět, ale ve stanici nezastavovalo, odkloněny byly také autobusy místní městské hromadné dopravy. Oblast policie opět zprůjezdnila po 16:00.

Reklama

Výběr článků

Načítám