Hlavní obsah

V Antverpách se udal muž spojovaný s útokem na Champs-Élysées

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel/Francie
Aktualizováno

Na policejní stanici v Antverpách se přihlásil v pátek ráno muž, na kterého upozornila Francii belgická tajná služba. Zatím není známo, jakou roli měl při útoku hrát, uvedl list Figaro. Potvrdil to mluvčí francouzského ministerstva vnitra. Francie už dříve uvedla, že pátrá po komplicovi útočníka.

Foto: Kamil Zihnioglu, ČTK/AP

Forenzní experti u dodávky, ve které byl zastřelen francouzský policista.

Článek

O existenci tohoto muže informovala belgická tajná služba, řekl mluvčí vnitra Pierre-Henry Brandet, napsal belgický server VG. Jeho jméno nebylo zveřejněno a mluvčí ho nespojil s útokem v Paříži.

Belgická vláda zatím nevidí žádnou spojitost své země s pařížskou vraždou.

K útoku se přes agenturu Amak přihlásil Islámský stát. Podle ní ho spáchal Abú Jusuf Beljiki. Jeho pseudonym naznačuje, že pocházel z Belgie či v této zemi žil.

Francouzští vyšetřovatelé zatím neuveřejnili jméno atentátníka, i když prokurátor François Molin řekl, že je jeho identita známa a ověřena. Agentura AP uvedla, že šlo o Karima Chourfieho, který byl v roce 2001 odsouzen za útok na policisty. Policie totiž prohledala jeho byt. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám