Hlavní obsah

Unesl vraha své dcery a předal jej policii. U soudu dostal podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Za to, že unesl muže z Německa, který zavraždil jeho dceru, a předal jej policii ve Francii, dostal šestasedmdesátiletý Francouz André Bamberski roční podmínku. Informovala o tom agentura DPA. Uzavřel se tak případ starý více než 30 let.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: André Bamberski před soudemVideo: Reuters

 
Článek

Německý lékař Dieter Krombach si vzal bývalou manželku Francouze Andrého Bamberského a žil s ní a s její dcerou z prvního manželství v Německu. V červenci 1982 byla čtrnáctiletá Kalinka nalezena v posteli mrtvá. Podle Bamberského jí Krombach uvedl injekcí do bezvědomí, aby ji mohl znásilnit.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Krombach to popíral. Francouzský soud ho ale již v roce 1995 odsoudil v nepřítomnosti k 15 letům vězení.

Foto: Profimedia.cz

André Bamberski

Německo ho však nevydalo ani ho neobvinilo s odůvodněním, že důkazy proti němu jsou nedostatečné. Evropský soud pro lidská práva v roce 2001 rozhodl, že proces s Krombachem byl protiprávní.

Hrozilo mu až deset let

Bamberski se rozhodl, že vezme spravedlnost do svých rukou. Později přiznal, že musel jednat, protože čas utíkal.

V roce 2009 najal skupinu, která Krombacha unesla, převezla do Francie a spoutaného nechala před budovou soudu v Mylhúzách. Krombach pak putoval za mříže, původní, 15letý trest potvrdil v dubnu odvolací soud. [celá zpráva]

Bamberskému za únos a další trestné činy hrozilo až 10 let vězení. Jeho obhájce argumentoval tím, že jen naplnil rozhodnutí francouzského soudu. „Dělal to, aby splnil své otcovské povinnosti, a také proto, aby mohla svoji povinnost splnit justice,“ uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám