Hlavní obsah

Otec zavražděné vzal spravedlnost do svých rukou, na uprchlého najal únosce

– Paříž

Před soudem ve francouzských Mylhúzách stojí 76letý muž, který vzal spravedlnost do svých rukou a dal unést a předat justici údajného vraha své dcery. Teď mu za to hrozí až deset let za mřížemi, uvedla v pátek agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: André Bamberski před soudemVideo: Reuters

 
Článek

André Bamberski je obžalován za to, že si před pěti lety objednal únos penziónovaného lékaře, 78letého Němce Dietera Krombacha, který byl nevlastním otcem jeho zabité dcery.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Bamberského dcera zemřela v roce 1982. Bylo jí 15 let. Podle francouzského soudu ji zabil právě nevlastní otec Krombach. Měl se ji pokusit znásilnit, a tak jí podal injekci, aby ji omámil. Sérum však bylo příliš silné a dívka zemřela. Francouzský soud Krombacha v polovině 90. let odsoudil k 15 letům vězení. Verdikt ale padl v jeho nepřítomnosti, jelikož Krombach žil v Německu.

Dělal to, aby splnil své otcovské povinnosti
obhájce André Bamberského

Když pak německý soud ve stejné kauze Krombacha zprostil obvinění pro nedostatek důkazů a odmítl vydat jej do Francie, rozhodl se Bamberski, že vezme spravedlnost do svých rukou.

V roce 2009 najal skupinu, která Krombacha unesla, převezla do Francie a spoutaného nechala před budovou soudu. Krombach pak putoval za mříže, původní, 15letý trest minulý měsíc potvrdil odvolací soud.

Foto: Profimedia.cz

André Bamberski

Bamberskému teď za únos a další trestné činy hrozí až 10 let vězení. Jeho obhájce argumentuje tím, že jen naplnil rozhodnutí francouzského soudu. „Dělal to, aby splnil své otcovské povinnosti, a také proto, aby mohla svoji povinnost splnit justice,“ uvedl.

Krombachův právník však poukazuje na to, že podle německé justice je jeho klient nevinný. Jak ale upozornila AP, Krombachovi německé úřady odebraly v roce 1997 licenci, když mu soud uložil dvouletý podmíněný trest za podání omamné látky a znásilnění 16leté dívky v jeho ambulanci.

Reklama

Výběr článků

Načítám