Hlavní obsah

Na nepovolené obří párty u Říma tančilo 10 tisíc lidí z celé Evropy. Než zasáhla policie, byli pryč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Nedaleko Říma ve čtvrtek dopoledne skončila nepovolená taneční párty, které se zúčastnilo zhruba 10 tisíc lidí z Itálie a dalších evropských států. Většina účastníků místo konání opustila během noci, policie nalezla při ranním zásahu jen několik stovek účastníků, kteří odjeli během dopoledne.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Obce v okolí místa konání si stěžovaly na nedodržování hygienických pravidel a varovaly před ekologickými škodami.

Taneční párty začala o víkendu a podle úmyslu pořadatelů měla trvat až do konce tohoto týdne. V neděli večer se jí podle místní samosprávy účastnilo zhruba 10 tisíc lidí.

Akce se konala na zemědělských pozemcích u obce Valentano, která se nachází na hranici regionů Toskánska a Lazia. Majitel pozemků, na níž se konala akce, navíc tvrdí, že pořadatelé udělali akci bez jeho povolení.

Rozsudek v případu nepovolené party ztroskotal na pochybnostech o postupu policie

Krimi

Italská prokuratura navíc vyšetřuje úmrtí jednoho z účastníků párty. Jedná se o 25letého muže, který se utopil v nedalekém jezeře v pondělí. Prokuratura nepředpokládá, že by smrt měla cizí zavinění.

Během trvání akce bylo hospitalizováno pět lidí pro nadměrnou konzumaci alkoholu a jiných omamných látek. Jinak ale policie nezaznamenala vážnější incidenty.

Masivní akce vyvolala protesty okolních obcí. Starosta města Valentano Stefano Bigiotti řekl, že akce může ohrozit bezpečí místních obyvatel kvůli tomu, že účastníci nedodržovali předepsaná hygienická opatření, nenosili roušky a nedodržovali rozestupy. Zástupci obcí se také obávali „ekologických škod“.

Úřady na Ibize najímají mezi cizinci covidové udavače

Koronavirus

Taneční párty vyvolala polemiku také na celostátní úrovni. Zástupci pravicových stran, vládní Ligy a opozičních Bratrů Itálie kritizovali ministryni vnitra Lucianu Lamorgeseovou za nečinnost.

Podle nich měla policie zasáhnout hned při jejím počátku. Ministryně veřejně kritiku nekomentovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám