Hlavní obsah

Terorista Abdeslam slibuje, že bude s Francouzi spolupracovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Jediný přeživší terorista z Paříže Salah Abdeslam chce s francouzskými vyšetřovateli spolupracovat a nadále usiluje o rychlé vydání z Belgie do Francie. Ve čtvrtek to potvrdil jeho právník Cédric Moisse.

Foto: BFMTV, Reuters

Salah Abdeslam

Článek

„Chce s francouzskými úřady spolupracovat,“ oznámil Moisse.

Abdeslam je považován za osmého útočníka z Paříže, kde loni v listopadu teroristé zavraždili 130 lidí. Nakonec se ale neodpálil a z Paříže uprchl zpět do Bruselu. Belgická policie ho dopadla teprve přede dvěma týdny.

Abdeslam se původně vydání do Francie bránil, ale poté, co skupina radikálních islamistů, na něž byl napojen, minulý týden zaútočila na bruselském letišti a v metru, změnil názor. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Belgian Interior Ministry

Salah Abdeslam

Abdeslam žil v Bruselu, ale má francouzské občanství. Belgický ministr zahraničí Didier Reynders uvedl, že 26letý Abdeslam plánoval i útok v Bruselu. Ten to ale popírá a také tvrdí, že nevěděl, že jeho známí chystají nedávný masakr v belgickém hlavním městě. S belgickými vyšetřovateli nespolupracuje. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám