Hlavní obsah

Terorista z Paříže Abdeslam si to rozmyslel, vydání do Francie se už nebrání

Bruggy
Aktualizováno

Terorista z Paříže Salah Abdeslam, dopadený minulý týden, změnil postoj a nebude se bránit vydání z Belgie do Francie. Ve čtvrtek to ohlásil jeho právní zástupce Sven Mary.

Foto: Reuters Tv, Reuters

Belgická policie odvádí Salaha Abdeslama.

Článek

Abdeslam se podle Maryho slov „chce co nejrychleji vrátit do Francie“. Právník dodal, že jeho klient nic netušil o chystaných útocích v Bruselu a s belgickou policií vyšetřující úterní masakr nespolupracuje.

„Chce se co nejrychleji vrátit do Francie. Chce se zodpovídat ve Francii,“ řekl o Abdeslamovi jeho právník Mary.

O vydání Abdeslama požádala francouzská strana.

Abdeslam je jediným přeživším útočníkem z Paříže, kde skupina teroristů loni v listopadu zavraždila 130 lidí. Abdeslam nakonec své výbušniny neodpálil a zatelefonoval do Bruselu přátelům, aby ho v Paříži vyzvedli. V Bruselu se pak jeho stopa ztratila. Dopaden byl teprve minulý týden. Na útěku před policií byl postřelen do nohy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kontroly na německo-rakouských hranicích po útocích v BruseluVideo: Reuters

Soud měl ve čtvrtek rozhodnout o prodloužení jeho vazby, ale nakonec verdikt odročil na 7. dubna. Abdeslam je zadržován ve věznici v Bruggách.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Salah Abdeslam

Jeho právník Mary si listu Le Soir postěžoval, že sám čelí výhrůžkám a byl také fyzicky napaden za to, že Abdeslama zastupuje. Dokonce prý musel z obav o svoji bezpečnost a bezpečnost svých kolegů uzavřít kancelář.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám