Hlavní obsah

Tajná párty v britském klubu na záběrech termokamery

Birmingham

Anglická policie provedla razii na párty v ilegálním tanečním a sportovním klubu, kde v utajení probíhaly společenské a sportovní aktivity zakázané kvůli pandemii. Záznam z nedělní razie v Birminghamu v minulých dnech zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie v Birminghamu odhalila tajný klub a v něm 150 lidí. Den předtím našla desítky lidí v hospodě v garážiVideo: Reuters

 
Článek

Zásahová jednotka hrabství West Midlands při akci použila také termokameru. Vyšlo najevo, že v ilegálním klubu byl vybudovaný mimo jiné i VIP salonek, nahrávací studio či posilovna. Při razii bylo na místě asi 150 lidí.

Někteří si počínali agresivně a na policisty zaútočili lahvemi. Záchranáři museli na místě ošetřit několik poranění lehčího charakteru, uvedla agentura Reuters.

První dobrovolníci budou vystaveni koronaviru

Evropa

Tučné pokuty

Asi padesátce lidí se podařilo utéct po střeše, zbylých 70, které policie pochytala, dostalo pokutu 200 liber, tedy necelých 6 tisíc korun. To DJ z klubu patrně bude muset sáhnout hlouběji do kapsy. Ve správním řízení mu hrozí pokuta až 10 tisíc liber, tedy přibližně 295 tisíc korun.

Na zmiňovaných záběrech agentury Reuters je vidět i další zásah policie. Tentokrát v improvizované hospodě zřízené ilegálně v garáži. Podnik jeho zakladatelé pojmenovali Covid Arms.

Británie chystá v tichosti očkovací pasy. A není jediná

Cestování

V Británii se podobně jako v Česku stále nedaří dostat epidemii koronaviru pod kontrolu. Královstvím se šíří nakažlivější - takzvaná britská - varianta infekce a v zemi proto platí přísný lockdown.

V uplynulém dni se 67milionové Británii potvrdilo téměř 10 tisíc nových případů nákazy. Situace je tedy v tomto ohledu zlá, ale stále ne tak kritická jako v České republice, která má s 10,5 milionu obyvatel v poslední době přes 8 tisíc nových případů denně.

Reklama

Výběr článků

Načítám