Hlavní obsah

Střelec zabíjel na univerzitě v Permu, profesora to nezastavilo a učil dál

– Moskva
Novinky, mso

Při pondělní střelbě na univerzitě v Permu vyskakovali někteří studenti z oken, aby si zachránili život před řáděním 18letého Timura Běkmansurova, který zavraždil šest lidí. I přes situaci, jaká na škole panovala, se ale našel učitel, který v pátém patře budovy vedl výuku dál, navzdory běsnění nižších patrech, uvedl server Izvestija.

Foto: properm.ru

Studenti skáčou z oken univerzity v Permu

Článek

Nezvyklé chování učitele popsala na sociální síti Instagram studentka Jelizaveta Belijajevová. „Učitel ani nepřerušil výuku. Studium je zjevně přednější,“ uvedla. Dodala také, že shodou okolností se jejich hodina uskutečnila v pátém patře namísto druhého.

„Moje maminka se zdržovala ve druhém patře, okamžitě přiběhla a zabarikádovala dveře. Náš učitel nedělal nic. Bez přehánění jsme tam seděli hodinu a půl a čekali na smrt,“ napsala Belijajevová.

Až pak se ozvalo zabušení na dveře. Ruska popsala, že se v tu dobu velmi strachovala, že jde o střelce. Přišli ale policisté.

Nové záběry střelby na univerzitě v Permu

Evropa

„Měli jsme štěstí, že jsme se z univerzity dostali, aniž by po nás někdo střílel. Jiní takové štěstí neměli. Viděla jsem tělo dozorce osmé budovy, kterého jsem ráno zdravila, když mi otevřel dveře a usmál se na mě,“ pokračovala Belijajevová.

Střelbu na univerzitě v Permu má na svědomí 18letý místní student Timur Běkmansurov. Policie ho při přestřelce vážně zranila střelou do stehna, v kritickém stavu a bez nohy nyní Běkmansurov leží v nemocnici.

„Odpad jako já zničí vše kolem.“ Střelec z permské školy prošel psychotesty

Evropa

Osmnáctiletý mladík podle posledních údajů zavraždil 6 lidí a dalších 43 zranil, jeden zraněný je ve vážném stavu. Běkmansurov svůj útok dlouhodobě připravoval.

„Nenávidím se, ale chci ublížit každému, kdo mi stojí v cestě. Odpad jako já zničí vše kolem vás, protože svět je prohnilý. Jste shnilí zevnitř,“ napsal před útokem na sociální síti VKontakte.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám