Hlavní obsah

Stovky lidí v Bratislavě protestovaly proti vládním opatřením

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik stovek lidí žádalo ve čtvrtek před Prezidentským palácem v Bratislavě zrušení protipandemických opatření, která podle nich rozdělují Slováky na dvě kategorie, a vyhlásili generální stávku.

Protest proti koronavirovým opatřením v BratislavěVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

„Očkovat se nedám, protože vakcínám nevěřím, a stát mě za to trestá omezeními. Celá pandemie je jeden kolosální podvod,“ řekl Novinkám Igor, který na protest přijel z Trnavy.

Očkování označil za „genocidu národa“ a vládní opatření za „omezování lidských práv“. Účastníci protestu kritizovali vládu, prezidentku Zuzanu Čaputovou, ale také opozici, která podle nich nezabránila schválení protipandemických opatření.

Národní rada Slovenska schválila novelu zvýhodňující očkované

Evropa

Protestující v poledne zablokovali dopravu v okolí Prezidentského paláce, kde okamžitě začaly vznikat rozsáhlé kolony aut. Městská část Staré Město upozornila, že protest nebyl předem ohlášený.

Účastníci akce skandovali hesla jako „Rouška dolů, hlavy nahoru“ nebo „Vakcína je vražda“. Odpoledne se na místě objevili policejní těžkooděnci, ale zasahovat nemuseli.

S papežem Františkem se mohou setkat na Slovensku jen plně očkovaní

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám