Hlavní obsah

S papežem Františkem se mohou setkat na Slovensku jen plně očkovaní

Ivan Vilček, Právo, Ivan Vilček
Bratislava

Akcí při zářijové návštěvě papeže Františka na Slovensku se mohou zúčastnit jen plně očkovaní. V úterý to oznámil slovenský ministr zdravotnictví Vladimír Lengvarský.

Foto: Guglielmo Mangiapane, Reuters

Papež František při středeční generální audienci ve Vatikánu.

Článek

K tomuto opatření přistoupili organizátoři návštěvy papeže Františka, aby nemuseli omezovat počty lidí, kteří se mší svatých a dalších akcí zúčastní. Na zmíněných opatřeních se shodli ministr zdravotnictví a předseda Konference biskupů Slovenska arcibiskup Stanislav Zvolenský.

„Povolíme účast vysoce nad rámec platných opatření, ale podmínkou účasti na mších svatých a jiných akcích bude plná naočkovanost účastníků,“ zdůraznil Lengvarský.

Arcibiskup Zvolenský dodal, že ze strany Konference biskupů Slovenska byl požadavek, aby se setkání s papežem Františkem mohl zúčastnit co největší počet lidí. „Bylo nám řečeno, že z bezpečnostního hlediska je toto jediný reálný způsob, jak radikálně neomezovat počet účastníků,“ řekl Zvolenský.

Papež František byl hospitalizován, má za sebou plánovanou operaci střeva

Evropa

Papež František odslouží 12. září mši svatou na Náměstí hrdinů v Budapešti na závěr Mezinárodního eucharistického kongresu a pak odcestuje na třídenní návštěvu Slovenska. Papež má navštívit Bratislavu, Šaštín, Prešov a Košice, kde by měl zavítat také na sídliště Luník IX. Papeže pozvala na návštěvu Slovenska prezidentka Zuzana Čaputová při své loňské cestě do Vatikánu.

Zatím naposledy navštívil papež Slovensko v roce 2003, kdy Jan Pavel II. zavítal do různých koutů země.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám