Hlavní obsah

Soud v Severním Irsku řeší případ prostituce, kterou organizoval Čech

Belfast

S pokutou vyvázl od soudu v severoirském Belfastu muž, který v zemi pomáhal jistému Čechovi provozovat nevěstinec. Rozsudek nad Čechem a jeho dalším komplicem původem z Turecka se podle BBC očekává v lednu. Trojice se k obviněním přiznala, napsal dnes portál belfasttelegraph.co.uk.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zmíněný Čech spolu se svým společníkem lákal ženy do Británie "na focení" a po příjezdu je nutil k prostituci; některé ale přijely již s tím, že budou poskytovat sexuální služby. Všechny dívky podle všeho do Severního Irska přicestovaly z České republiky přes Dublin.

To je podle portálu u.tv také případ čtyř žen, které policie během domovních prohlídek v rozmezí května až srpna 2011 nalezla ve třech nevěstincích.

Čech čelí obžalobě, že provozoval nevěstinec a že kvůli prostituci obchodoval se ženami. Podle BBC se ke všem činům přiznal.

Muž původem z Turecka, který vyvázl s pokutou, musí zaplatit 500 liber (necelých 14 000 korun) a také mu propadne takřka 700 liber (19 000 korun), které u něj policie během razie v belfastském nevěstinci nalezla. Podle soudce byl jeho podíl viny malý a navíc se zdráhal s Čechem spolupracovat. Ten ho podle všeho přinutil, aby prostitutkám k práci poskytl svůj byt.

Reklama

Výběr článků

Načítám