Hlavní obsah

Sníh ochromil dopravu v Paříži

– Paříž

Přívaly sněhu ochromily francouzskou metropoli Paříž. Příjezdové cesty do hlavního města blokovaly ve středu ráno odstavené vozy, některé cesty jsou zcela uzavřené, informovala ve středu ráno rozhlasová stanice Franceinfo. Francouzské ministerstvo vnitra nabádá, aby lidé nechali vozy v garážích a pro přesuny využívali městskou dopravu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sníh komplikuje dopravu v Paříži i v okolíVideo: Reuters

 
Článek

Nejméně 600 řidičů muselo přečkat noc na středu v provizorním ubytování v okolí Paříže. Více než stovka cestujících zůstala zablokovaná na nádražích na pařížském předměstí. Provoz na mezinárodních letištích Orly a Charles de Gaulle probíhal normálně. Bez problémů funguje v Paříži metro a nadzemní dráha.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Dopravu v Paříži ochromily přívaly sněhu

Sníh zasypal francouzskou metropoli už v úterý. Kvůli vánici musela být uzavřená jedna z nejnavštěvovanějších památek Eiffelova věž. Padalo i během noci na středu a vydatně sněžit by mělo v metropoli ještě celou středu. Meteorologové očekávají, že napadne mezi 12 až 20 centimetry sněhu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sníh v PařížiVideo: Reuters

Silnice v oblasti Paříže jsou jen obtížně sjízdné. Příjezdy do města jsou zcela zablokované a kolony, které se vytvořily, měří celkem 740 kilometrů, uvedla stanice Franceinfo.

Reklama

Výběr článků

Načítám