Hlavní obsah

Sněhová kalamita zasáhla USA i Rusko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na příchod jara už nedočkavě čekají nejen lidé v České republice, ale i v USA či Rusku. Americký středozápad zasáhlo další sněžení, v neděli napadlo přes 15 centimetrů nového sněhu. V Moskvě zase za posledních 24 hodin napadlo tolik sněhu, co v průměru za víc než týden.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Středozápad USA zasáhlo silné sněženíVideo: Reuters

 
Článek

Sněhová bouře v neděli zasáhla pás států od Missouri přes New Jersey po Severní Karolínu a Tennessee. Meteorologové varovali, že napadne až 30 centimetrů nového sněhu. Sněhová nadílka se nevyhnula městům jako St. Louis, Indianapolis či Pittsburgh.

Sníh nadělal tradičně komplikace v dopravě, letiště zrušila stovky letů. Situace by se ale měla brzy zlepšit, sněhová pokrývka díky teplotám nad nulou nevydrží.

Jaro zatím marně vyhlížejí také v Rusku. V hlavním městě Moskvě během neděle napadl ekvivalent třetiny průměrných březnových srážek. Sněžení donutilo letiště zrušit některé spoje a způsobilo dopravní zácpy. Největší fronta aut se utvořila na městském okruhu, táhla se do vzdálenosti 20 kilometrů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Moskvu zasypal další jarní sníhVideo: Reuters

„Už je toho trochu moc. Ale tak je to vždycky: když jsou Velikonoce pozdě, přichází i jaro později,“ citovala agentura Reuters jednoho z obyvatel Moskvy jménem Nikita. Pravoslavné Velikonoce letos spadají na 5. května.

S novým sněhem se potýkají také Kanada, Skotsko či Irsko.

Reklama

Výběr článků

Načítám