Hlavní obsah

Slovensko na Velikonoce zpřísňovat nebude. Není to potřeba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Na Slovensku postupně klesají počty nových případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2, klesají počty úmrtí i hospitalizovaných. Země proto nebude zpřísňovat na Velikonoce opatření, odborníci ale žádají od občanů, aby dodržovali stávající omezení, která jsou podle nich dostatečné.

Foto: Pool, Reuters

Slovenský premiér Igor Matovič

Článek

Zastupující ministr zdravotnictví Eduard Heger (Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti OLaNO) představil v pátek desatero na Velikonoce. Konzilium odborníků vyzvalo lidi, aby omezili setkávání, bohoslužeb se zúčastňovali jen virtuálně, necestovali mimo okres, v interiéru nosili respirátory, v exteriéru roušky a sportovali jen individuálně.

Slovensko zpřísnilo zákaz vycházení

Evropa

S láskou k bližnímu opatrně

Heger varoval také před návštěvami starších příbuzných, i když už dostali dvě dávky vakcíny. „Projevme lásku k bližním tím, že je nenakazíme,“ zdůraznil Heger.

Zastupující ministr zdravotnictví řekl, že zemi čeká o Velikonocích „velký souboj“ s pandemií. „Tento souboj bude velmi důležitý, protože může zasadit rozhodující úder pandemii,“ zdůraznil Heger.

Zákaz cestování do zahraničí je v rozporu se slovenskou ústavou, míní právník

Evropa

Na Slovensku za uplynulý den zaznamenali 1272 nových případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2 a 60 úmrtí. Klesá počet hospitalizovaných, v nemocnicích je 3182 pacientů s potvrzeným covidem-19, z toho 285 na JIP a 368 na plicní ventilaci. Celkově bylo v zemi dosud pozitivně testovaných 355 454 lidí a od začátku pandemie na Slovensku zemřelo 9373 lidí. První dávkou bylo očkováno 599 434 a druhou 253 635 osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám