Hlavní obsah

Silný vítr strhnul na hudebním festivalu ve Španělsku kus pódia, mrtvý a zranění

– Cullera

Festival elektronické hudby v pobřežním městě Cullera jižně od Valencie se v noci na sobotu změnil v horor. Kvůli silnému větru se zřítila část pódia, další objekty byly poškozeny. Jeden člověk přišel o život, tři lidé byli vážně zraněni, dalších 14 utrpělo lehčí poranění. Záchranáři poskytli pomoc nejméně 40 lidem, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vítr strhnul na hudebním festivalu ve Španělsku kus pódiaVideo: AP/Reuters

 
Článek

„Jsme absolutně zničeni a zarmouceni z toho, co se stalo,“ uvedli organizátoři festivalu ve svém prohlášení na Facebooku. „Mimořádné“ povětrnostní podmínky podle nich poškodily množství infrastruktury na akci.

„Okolo čtvrté hodiny nečekaný a silný vítr zničil část vybavení na festivalu, což přinutilo jeho vedení k okamžitému rozhodnutí opustit koncertní prostor a zajistit tak bezpečí návštěvníků, pracovníků festivalu i umělců,“ dodali organizátoři. Festival byl prozatím pozastaven.

Národní meteorologická agentura Aemet zaznamenala v noci „silné poryvy větru a náhlé nárůsty teplot“. Například letiště v Alicante, které leží ve stejném regionu, hlásilo poryvy větru o síle 82 kilometrů za hodinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám