Hlavní obsah

Show jednoho egocentrika, televarieté, píší o prezidentské debatě na Slovensku

Právo, ivi (Bratislava)
Bratislava

Slovenský deník Sme konstatoval, že pokud měl někdo někdy pocit, že politické diskuse ve skutečnosti nemají smysl, protože se jedná o nesmyslný souboj větších či menších egocentriků, úterní duel Miloše Zemana a Jiřího Drahoše ho nemohl přesvědčit o opaku.

Prezidentská debata na FTV Prima - MigraceVideo: Prima FTV

 
Článek

„Setkali se dva muži s různými zkušenostmi, s poměrně vyrovnanými šancemi na víkendové vítězství a s různými schopnostmi diskutovat,“ napsal list.

Podle Sme se diskuse změnila v show jednoho egocentrika, který překrucoval slova svého soupeře. „Drahoš se nemusel ani vyjádřit a Zeman už o něm řekl, že je jediný český politik, který chce v zemi uprchlíky,“ zdůraznil deník.

Foto: David W Cerny, Reuters

Prezidentští kandidáti Miloš Zeman (vpravo) a Jiří Drahoš na závěr debaty, kterou odvysílala televize Prima

Zeman podle Sme neměl ambici získat Drahošovy voliče. „Ti dobře vědí, proč nechtějí na Hradě dalších pět let vulgárního Zemana. Zřejmě se mu však podařilo odradit mnoho nerozhodnutých, kteří nakonec k volbám nepřijdou,“ dodal list.

Hlasujte v naší facebookové anketě.

Server aktuality.sk konstatoval, že prezidentská debata se zvrhla v televarieté.

„Zeman od začátku dominoval. A především lhal. Nebyl to žádný spravedlivý souboj na intelektuální úrovni,“ napsal server. Podle aktuality.sk ale ani Drahoš nepřekročil svůj stín. „Většinu debaty byl v defenzivě. Na celé čáře prohrál v tématu migrace – i díky tomu, že mu Zeman neustále skákal do řeči,“ dodal server.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám