Hlavní obsah

Šéf katalánské vlády vyzval k ukončení násilí v Barceloně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Předseda katalánské vlády Quim Torra vyzval v noci na čtvrtek k okamžitému ukončení násilí v Barceloně, kde se stovky demonstrantů střetly s policií a někteří zapalovali auta a házeli zápalné láhve. Informovala o tom agentura AFP.

Foto: Rafael Marchante, Reuters

Na mnoha místech Barcelony vyrostly barikády a pálily se ohně.

Článek

„Nesmíme dopustit, aby se takové incidenty děly v naší zemi. Musí to ihned skončit,” uvedl Torra několik hodin poté, co ho španělský premiér Pedro Sánchez vyzval, aby bezpodmínečně násilí v ulicích odsoudil. „Odsuzujeme násilí,” uvedl Torra v televizním projevu.

Katalánsko se bouří, při střetech s policií se zranily desítky lidí

Evropa

V Katalánsku ve středu třetím dnem pokračovaly demonstrace, které jsou reakcí na verdikt španělského nejvyššího soudu, jenž poslal na devět až 13 let do vězení devět katalánských politiků za referendum o nezávislosti regionu.

Soud tvrdě potrestal katalánské politiky za referendum, vicepremiér dostal 13 let

Evropa

Demonstrace byly nejprve pokojné, později někteří z protestujících začali zapalovat auta a popelnice a střetli se s policií. Ve středu rovněž vyrazily z pěti katalánských měst pochody, kterých se účastnily desetitisíce lidí; dnes mají dorazit do Barcelony.

Do Barcelony míří desetitisícové pochody z pěti měst

Evropa

Do takzvaných Pochodů svobody se zapojilo na 25 000 lidí, zúčastnil se jich také Torra. „Tyto pokojné pochody, které se odehrávají napříč zemí (Katalánskem), jsou nejlepší odpovědí Katalánců,” řekl ve středu Torra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám