Hlavní obsah

Schwarzenberg kritizoval rakouského ministra zahraničí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Bývalý český ministr zahraničí Karel Schwarzenberg podrobil kritice šéfa rakouské diplomacie Sebastiana Kurze, který podle něj dělá populistické kroky. V rozhovoru s rakouským nedělníkem Die Presse am Sonntag poukázal například na jeho demonstrativní vystupování proti přístupovým rozhovorům Evropské unie s Tureckem. Podle Schwarzenberga přitom každý ví, že vstup Turecka do EU je za současné situace nemožný.

Foto: Petr Horník, Právo

Karel Schwarzenberg

Článek

Schwarzenberg v rozhovoru rovněž vyjádřil obavu, že turecký prezident Recep Tayyip Erdogan se ubírá podobnou cestou jako někdejší italský diktátor Benito Mussolini. Kdyby Mussolini zemřel v roce 1935, vstoupil by podle Schwarzenberga do historie jako velký státník. „Ješitnost ho přivedla ke spolčení s Hitlerem, kterým dříve opovrhoval,” cituje z rozhovoru agentura APA.

Schwarzenberg rovněž vyjádřil naději, že působení Donalda Trumpa ve funkci prezidenta Spojených států nebude ”žádná tragédie”. „Je to prezident Spojených států, což ještě může být velmi nebezpečné. Může ale také pozitivně překvapit,” uvedl podle APA.

Reklama

Výběr článků

Načítám