Hlavní obsah

Schizofrenická chůva, která uřízla hlavu dítěti, se u moskevského soudu smála

Moskva

Uzbecká chůva Gjulčechra Bobokulovová, která je obviněna z toho, že uškrtila a připravila o hlavu svěřené čtyřleté dítě, stanula v Moskvě ve středu před soudem. Na otázku, zda se cítí vinna, odpověděla s úsměvem, že ano a že jí to nařídil Alláh.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Schizofrenická chůva, která uřízla hlavu dítěti, se u moskevského soudu smálaVideo: AP

 
Článek

Osmatřicetiletá žena byla v pondělí ráno zadržena před stanicí metra v Moskvě, kde s hlavou zavražděné Nasti Meščerjakové v ruce vyhrožovala, že se vyhodí do povětří. Svěřenou dívku předtím zavraždila v bytě jejích rodičů, který posléze zapálila.

Policejní zdroj v úterý uvedl, že Bobokulovová trpí schizofrenií, kterou tajila, a že ji manžel, s nímž má tři syny, po rozvodu vyhodil na ulici a děti jí vzal.

U soudu se usmívala, mávala na novináře a na dotaz, zda jí je zabité dívky líto, jen zavrtěla hlavou. Lámanou ruštinou vypověděla, že jí čin nařídil Alláh, který sesílá druhého proroka, aby zvěstoval poselství míru. Zároveň si postěžovala, že má hlad.

Policie pátrá po jejím partnerovi

Z vyšetřování zatím také vyplynulo, že na místě vraždy s ní zřejmě byl i jakýsi přítel, jehož totožnost není známa a po kterém se pátrá. Policisté se domnívají, že nebyl přímým iniciátorem zločinu, ale je možné, že měl vliv na její radikalizaci.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Gulšechra Bobokulova obviněná z vraždy dítěte u soudu v Moskvě

Jeden z příbuzných zavražděné dívky vypověděl, že Bobokulovová, známá také pod přezdívkou Gulja, se za neznámého muže dokonce provdala a stala se jeho druhou, neoficiální manželkou. Zhruba před rokem a půl s ním jela do Uzbekistánu.

„Gulja se potom hodně změnila, začala nosit hidžáb a modlit se v pokoji,“ cituje příbuzného server Daily Mail.

Zhoršující se schizofrenie

Bobokulovová byla v rodném Uzbekistánu registrována na tamní psychiatrické klinice s diagnózou schizofrenie. Její stav se podle policejního zdroje v posledních měsících zhoršoval.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zadržela chůvu u vchodu do metra - s upozorněnímVideo: Reuters

Bobokulova byla 12 let vdaná, ale její uzbecký manžel se s ní podle serveru LifeNews „nedávno“ rozvedl. Poté ji „vykopl na ulici“, přičemž jejich tři synové putovali k různým příbuzným v uzbecké provincii Samarkand.

Policie vyslechla také její rodiče.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám