Hlavní obsah

Ruští záchranáři již vyzvedli z vraku 11 těl obětí nehody Alexandrovců

Aktualizováno

Podle vyjádření ruského ministra dopravy Maxima Sokolova byl pravděpodobnou příčinou nedělní nehody letadla, v němž zahynulo 92 lidí včetně části členů Alexandrova armádního souboru písní a tanců, technický problém, případně chyba pilota. V Rusku byl kvůli nehodě vyhlášen státní smutek. Záchranáři zatím vyzvedli 11 těl a desítky jejich částí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrání po troskách ruského letadlaVideo: Reuters

 
Článek

Sokolov v neděli sice prohlásil, že vyšetřovatelé prověřují všechny možnosti, v pondělí ale řekl, že útok teroristů, o němž spekulovala některá média, nepatří k hlavním vyšetřovacím verzím. „Podle toho, co je nám dnes známo, nezahrnují možné verze příčin teroristický útok. Vycházíme z toho, že příčinami katastrofy mohly být buď technické problémy, nebo chyby při pilotáži,” řekl Sokolov televizi Rossia 24

Slavný soubor měl podle syrského prezidenta Bašára Asada zamířeno na vystoupení do Aleppa. Asad to zmínil v kondolenci ruské straně. [celá zpráva]

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Květiny před fotografií známého ruského sboru Alexandrovci, který v neděli přišel o významnou část svých členů při leteckém neštěstí.

Ministerstvo obrany uvedlo pouze, že zpěváci mířili na ruskou leteckou základnu Hmímím v provincii Latákíja.

Nacházejí části těl

V pondělí pokračuje pátrání  po tělech obětí, do kterého je zapojeno 3500 lidí včetně 139 potápěčů. Nasazeno je 45 lodí, pět vrtulníků a bezpilotní letadla. V noci se použily při pátrání i silné reflektory.

Mluvčí ministerstva obrany Igor Konašenkov podle TASSu uvedl, že bylo vyzvednuto už jedenáct těl a 154 částí těl. Deset těl už bylo přepraveno do Moskvy k identifikaci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záchranné operace v SočiVideo: Reuters

Letoun TU-154 se v neděli ráno po mezipřistání v Soči zřítil do Černého moře. Vedle posádky v něm cestovalo 64 členů Alexandrovců a novináři, kteří je doprovázeli.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám