Hlavní obsah

Ruští novináři natáčeli, jak separatisté zabíjejí vojáky, uvedl Kyjev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev/Petrohrad

Dva ruští novináři z televize LifeNews Oleg Sidjakin a Marat Sajčenko natáčeli, jak separatisté zabíjejí ukrajinské vojáky, aby to dali na placený kanál. V pátek to podle agentury UNIAN pravda uvedl poradce ministra vnitra Anton Heraščenko.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinský vrtulník Mil Mi-8 u Kramatorsku

Článek

„Oni šli natáčet odpálení rakety na pozice našich vojáků, video, na kterém se zabíjejí lidé, aby toto záběry pouštěli za peníze. To není novinařina, to je služba teroristům,“ řekl Heraščenko bez podrobnější upřesnění, co je na záběrech a zda skutečně měly být na placeném kanále.

Zaměstnanci této televize se podle něj na Ukrajině zabývají faktickou pomocí teroristům. Informují je o pohybech ukrajinské bojové techniky a rozložení sil, dodal poradce.

Heraščenko upřesnil, že operace proti separatistům probíhá v zóně, kde platí protiteroristický zákon, který omezuje i působení médií. Novináři mohou pracovat jen se souhlasem vedení operace. K tomu podle něj nedošlo.

Novináři byli zadrženi 18. května během speciální operace proti teroristům, kteří se připravovali ostřelovat letiště v Kramatorsku přenosnými protiletadlovými raketami.

Ukrajinská služba jedná jak gestapo 

Ruský premiér Putin ale uvedl ve svém pátečním projevu, že ukrajinská tajná služba SBU zachází s novináři jako Třetí říše: „Bez vtipů a ironie říkám... chytají tam a zadržují novináře, nepropouštějí je. Nikoho k nim nepouštějí. Drží je jak v mučírnách gestapa.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám