Hlavní obsah

Rusové zastavili lety do Egypta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Rusko pozastavuje letecké spojení s Egyptem. V pátek o tom rozhodl prezident Vladimir Putin na návrh šéfa tajné služby FSB Alexandra Bortnikova.

Foto: Mikhail Klimentyev, ČTK/AP

Šéf ruské kontrarozvědky FSB Alexandr Bortnikov

Článek

„Považuji za nezbytné pozastavit lety ruských letadel do Egypta, dokud nezjistíme skutečné příčiny toho, co se stalo,“ uvedl Bortnikov k havárii ruského airbusu na Sinaji z minulého víkendu.

Prezident Putin podle mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova s návrhem souhlasil a současně nařídil vládě, aby zajistila přepravu ruských občanů v Egyptě zpět do vlasti. Ruské úřady mají spolupracovat s egyptskými, aby byla zajištěna bezpečnost Rusů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry trosek zříceného ruského Airbusu A321Video: Reuters

Britské a americké úřady se domnívají, že na palubě ruského stroje mohla být bomba. Rusové ani Egypťané to zatím nepotvrdili. Podle ruského ministra pro mimořádné situace Vladimira Puchkova už ruští specialisté odebrali vzorky ze všech trosek letadla, ze zavazadel okolo vraku i v půdě v místě pádu letadla. Puchkov slíbil, že bude podrobně prozkoumáno, jestli obsahují stopy po výbušnině.

TIP PRO VÁS

Aplikace s nejrychlejším přístupem na Seznam vás upozorní na e-maily a když najde něco navíc. Více o aplikaci Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz prohlížeč

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám