Hlavní obsah

Rusové se soustřeďují na udržení pozic, u Doněcku pokračují v ostřelování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ruské síly od středečních časných hodin útočí podél celé linie střetu u Doněcku a snaží se o postup v oblasti Donbasu. Na ostatních liniích front se Rusové zaměřují na udržení dříve obsazených pozic, uvedl ukrajinský generální štáb ve své pravidelné ranní zprávě o vývoji bojů.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

„Nepřítel pokračuje v dělostřeleckém ostřelování pozic našich vojsk a civilní infrastruktury v pohraničních osadách Černihivské a Sumské oblasti,“ uvedl generální štáb.

Ve směru na Charkov se ruská armáda soustředí na udržení pozic a zabránění dalšímu postupu ukrajinských vojsk. Dělostřelecké ostřelování se zaměřilo na osady Zirkuny, Ruski Tyšky, Čerkaski Tyšky a Pytomnyk.

V Doněckém směru pokračují útoky na Liman, Severodoněck, Artemivsk, Avdijivku a Kurachovo.

Rusko stupňuje raketové útoky, protože se mu nedaří na bojišti, tvrdí Zelenskyj

Evropa

V Mariupolu Rusové dál dělostřelectvem a letecky útočí na zbývající ukrajinské vojáky zablokované v ocelárnách Azovstal.

Ve směrech Novopavlovsk a Záporoží Rusové posilují vojska k ofenzívě směrem na Orechov.

Ve směru Jižní Buk se snaží ruské síly udržet pozice. To platí také o oblastech bojů u města Kryvyj Rih či Mykolajiv, kde ruská armáda posílila vojsko a výzbroj.

Ve zničeném Mariupolu hrozí cholera, varuje Světová zdravotnická organizace

Evropa

Situace v Podněsterské oblasti zůstává napjatá.

Ukrajinská armáda uvedla, že za posledních 24 hodin odrazila na doněcké a luhanské frontě dvanáct nepřátelských útoků, zničila tři tanky, tři dělostřelecké systémy, šest jednotek bojových obrněných vozidel a sedm nepřátelských vozidel, uvedl ukrajinský štáb. Tyto informace není možné ověřit z nezávislých zdrojů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám