Hlavní obsah

Rus se pokusil unést boeing Aeroflotu mířící do Moskvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

V Rusku zadrželi pasažéra, který se v úterý pokusil unést Boeing 737 společnosti Aeroflot se sedmi desítkami cestujících na palubě. Stroj na lince SU1515 ze zauralského Surgutu do Moskvy chtěl zřejmě opilý muž podle agentury Interfax nasměrovat do Afghánistánu. Byl obviněn z pokusu unést letadlo za pomoci hrozby použití síly, uvedla agentura TASS. Kapitán letadla mimořádně přistál v Chanty-Mansijsku.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 737 Aeroflotu

Článek

„Muž byla zadržen,“ uvedla mluvčí policie Světlana Petrenková. „Ukázalo se, že jde o obyvatele Surgutu, který byl dříve odsouzen za škody na majetku,“ dodala.

Podle vyšetřovatelů byl „pasažér ve stavu opilosti a vyhrožoval, že má zbraň“. Během letu se prý pokoušel dostat do pilotní kabiny „a požadoval změnit kurs letu“.

Podle agentury Interfax šlo o 41letého občana Ruské federace, který požadoval, aby letoun zamířil do Afghánistánu, to ale police neuvedla. Podle Interfaxu je možné, že má pachatel psychické problémy.

Kapitán letadla se rozhodl pro nouzové přistání v Chanty-Mansijsku. Po přistání byl muž zadržen. Ukázalo, že žádnou zbraň neměl, uvedlo tiskové oddělení police.

Foto: Mapy.cz

Celý incident zabral asi hodinu. Stroj odstartoval ze Surgutu v 12:55 moskevského času (10:55 SEČ). Čtvrt hodinu po startu změnil kurz směrem na Jugorsk a byl naveden na letiště v Chanty-Mansijsku, kde přistál v 14:18.

Aeroflot pro cestující vypravil náhradní letadlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám