Hlavní obsah

Rozjařené Francouze ze zahrádek vyháněla policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Hned první večer po otevření teras a zahrádek restaurací ve Francii musela proti nadšeným zákazníkům zasahovat policie. Ve 21:00, když začal platit noční zákaz vycházení, policisté například v Paříži, Marseille nebo Bordeaux vyváděli rozjařené hosty, kteří odmítali ukončit konzumaci .

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Francouzi obsypali znovu otevřené zahrádky, vyhánět je musela policieVideo: Reuters

 
Článek

Ve středu odpoledne se na zahrádkách na náměstí svaté Anny v Rennes na severozápadě země a v přilehlé ulici přezdívané pro vysoký počet barů „žíznivá" sešly stovky lidí.

„Asi ve 21:45 začaly hořet palety, když se lidé dostali na staveniště u kostela a vyšplhali na střechy stavebních buněk. Situace vyžadovala zásah policie. Vše trvalo hodinu," cituje AFP komisařství v Rennes. Podle novináře listu Ouest France došlo i na gumové projektily.

V Bordeaux stovky lidí zpívaly a tančily na náměstí v centru města, policie nezasáhla, jen dav vyzvala, aby se rozešel. Desítky lidí slavily téměř do rána.

Foto: Daniel Cole, ČTK/AP

Hromadná radost v Marseille na jihu Francie

Téměř 200 tisíc filmových nadšenců ve Francii využilo otevření kin, což je dvojnásobek obvyklé středeční návštěvnosti. Číslo je o to překvapivější, že kina směla obsadit jen 35 procent kapacity sálu a promítání končila o několik hodin dříve, než bylo před pandemií zvykem.

Nejvíce diváků se přišlo podívat na francouzskou komedii Adieu les cons režiséra Alberta Dupontela. Ačkoliv měl film premiéru již loni v říjnu, ve středu ho vidělo 63 tisíc diváků.

První dávku má za sebou už 20 milionů Francouzů

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám