Hlavní obsah

Řidič u Paříže při kontrole úmyslně srazil dva policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidič automobilu při silniční kontrole v Colombes u Paříže úmyslně srazil dva policisty na motocyklech. Vyšetřovatelé ve vozidle nalezli nůž a dopis, vysvětlující motoristovo počínání, uvedla prokuratura bez dalšího upřesnění. Protiteroristická prokuratura případ zatím sleduje, než se rozhodne, zda se ho ujme.

Foto: Emmanuel Foudrot, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal v pondělí krátce před 17:40 během silniční kontroly poblíž stadionu v Colombes, na níž se podíleli jak státní, tak městští policisté, uvedla prokuratura. Oba motocyklisté v policejních uniformách kontrolovali jedno vozidlo, když z protisměru přijelo auto značky BMW černé barvy, které vybočilo doleva, aby policisty srazilo.

Narazilo pak i do vozu městské policie. Jeden z policistů utrpěl vážné zranění hlavy, druhý pak zranění nohou a pánve. Oba byli převezeni do nemocnice a jsou mimo ohrožení života.

Řidiče, devětadvacetiletého Francouze z Colombes, okamžitě zadrželi městští policisté. Podle zdroje AFP podezřelý po zatčení naznačil, že policisty srazil „v odplatě“ za situaci v Palestině. „Uvedl během zatčení, že se díval na videa o Palestině, než se rozhodl k činu,“ potvrdila prokuratura. Muž skončil v policejní cele, než předstoupí před soud. Ověřuje se také jeho psychologický profil.

Podezřelý neměl záznam v trestním rejstříku z poslední doby, nebyl ani znám zpravodajským službám, uvedla prokurátorka Catherine Denisová. V dávnější minulosti spáchal jen drobné delikty, v roce 2014 se dopustil urážky policisty.

Reklama

Výběr článků

Načítám