Hlavní obsah

Rádi byste k Putinovi? Až po změření teploty

Právo, ama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podstoupit měření teploty musejí kvůli epidemii koronaviru nejen cestujících na některých světových letištích, ale také zájemci o setkání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Informovala o tom ruská média s tím, že nová kontrola před akcemi za účasti šéfa Kremlu je povinná také pro akreditované novináře.

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

„Návštěvníkům měří teplotu termovizí,“ napsal na Facebooku Anton Želnov, novinář z ruské televize Dožď. Kontrolou musela projít i zpravodajka listu Vědomosti před plánovaným zasedáním Státní rady. Prezidentův mluvčí Dmitrij Peskov potvrdil, že Kreml zpřísnil preventivní opatření kvůli koronaviru.

Ministryně zdravotnictví Taťjana Golikovová ovšem novinářům tvrdila, že skener pro termální kontrolu u vchodu do Kremlu nesouvisí s koronavirem, ale se sezonní chřipkou. Agentura TASS připomněla, že Putin loni vyzval vládní zaměstnance, aby se proti ní nechali očkovat.

Putin nemusí být prezidentem. Chtějí z něj udělat vrchního vládce

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám