Hlavní obsah

Putin začne do práce raději létat vrtulníkem

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruský prezident Vladimir Putin začne ze svého domu za Moskvou do práce v Kremlu létat helikoptérou. Ve čtvrtek to oznámil jeho mluvčí Dmitrij Peskov. Moskvané si tak podle něj oddychnou, že je ráno cestou do práce už nebudou zdržovat dopravní zácpy způsobené kolonou aut s hlavou země.

Foto: Maxim Shipenkov/Pool, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

V Kremlu už postavili heliport a prezident využije vrtulníku domácí výroby Mi-8 k cestě do práce „při první příležitosti“, avizoval mluvčí Peskov v černomořském resortu Soči, kde Putin tráví většinu léta.

Dopravní zácpy v Moskvě jsou každodenní realitou. Vládní činitelé v nich mají přednost. Části Moskvanů se to ale nelíbí, a vzniklo dokonce protestní hnutí nazvané Modré kýble, jehož členové si na střechu svých aut dávají kýble, aby parodovali auta s modrými majáčky, která dostávají v provozu přednost.

Putin se už loni motoristům za komplikace v dopravě omluvil. Proto také prý od té doby tráví víc času ve své rezidenci za Moskvou.

Premiér Dmitrij Medvěděv kvůli nespokojenosti motoristů do práce raději létá už několik měsíců.

Reklama

Výběr článků

Načítám