Hlavní obsah

Putin: Vztahy mezi USA a Ruskem jsou nejhorší za řadu let

Vztahy mezi Spojenými státy a Ruskem jsou v současnosti nejhorší za řadu let. V rozhovoru s americkou televizní stanicí NBC News to podle agentury Reuters řekl ruský prezident Vladimir Putin, který se příští týden setká s americkým prezidentem Joem Bidenem ve Švýcarsku.

Foto: Evgenia Novozhenina, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin během středečního projevu

Článek

Bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa označil Putin za mimořádného a talentovaného jedince. Uvedl rovněž, že Biden se od Trumpa radikálně liší, protože je kariérním politikem. "V politice strávil prakticky celý svůj dospělý život," upozornil. "Je to jiný typ člověka," dodal.

Biden tento týden uvedl, že Spojené státy neusilují o konflikt s Ruskem. "Chceme stabilní a předvídatelné vztahy," řekl. Dodal však, že USA budou razantně reagovat v případech zapojeních ruské vlády do "škodlivých aktivit".

USA jsou zpět, řekl Biden po přistání v Evropě

Evropa

Rusko-americké vztahy jsou v poslední době mimořádně napjaté kvůli řadě neshod. USA nedávno uvalily na Rusko sankce a země si vzájemně vyhostily několik diplomatů. Moskva také zařadila USA spolu s Českem na seznam "nikoliv přátelských" zemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám