Hlavní obsah

Putin prý zkolaboval, lékaři mu nedoporučují veřejná vystoupení

Ruskému prezidentu Vladimiru Putinovi lékaři doporučili zrušit veřejná vystoupení poté, co při online jednání s vojenskými špičkami na začátku týdne pocítil náhlou slabost, závratě a nevolnost. Přesto ve čtvrtek veřejně debatoval s mladými podnikateli na moskevském výstavišti, v pátek se setkal s novým prezidentem Turkmenistánu.

Foto: Yury Kochetkov, ČTK/AP

Ruský prezident Vladimir Putin při pátečním setkání s prezidentem Turkmenistánu v Moskvě

Článek

„Prezident potřeboval nedávno náhlou lékařskou pomoc,“ uvedl podle britských bulvárních médií zdroj z Kremlu, a opakovaně tak upozornil na prezidentovy zdravotní potíže, o kterých se již nějakou dobu spekuluje, včetně rakoviny či Parkinsonovy choroby.

Tvrzení o Putinově aktuálním stavu nebyla dosud nijak ověřena a není jasné, zda jsou pravdivá, ostatně jako další informace o ruské hlavě státu.

Mnozí západní analytici upozorňují na mnohé videonahrávky či fotografie z posledních týdnů a dnů, na kterých Putin působí odule, nezdravě, videa ho pak zachytila, jak zažívá nekontrolovatelné třesy nohou nebo špatně chodí.

Máme úkol navracet, řekl Putin a přirovnal se k Petru Velikému

Evropa

Zdroj podle Daily mailu uvedl, že právě s odkazem na „závratě a nevolnost“ byla odložena pravidelná živá debata s národem, během které Putin odpovídá na otázky Rusů.

Prvotní termín byl stanoven na půli června, stejně jako tomu bylo posledních pět let, v roce 2020 byla akce přeložena až na prosinec. Jak server dodává, diskuze probíhala i více než čtyři hodiny v kuse, což prezidentovi, který se podle mnohých zdrojů „unavuje stále častěji“, vůbec neprospívá.

Statisíce Rusů si Putinovi stěžují na válku

Válka na Ukrajině

Informace o zhoršujícím se zdraví ruského prezidenta přichází jen několik týdnů poté, co jistý důstojník ruské bezpečnostní služby deníku Mirror řekl, že „Putinovi zbývají maximálně dva až tři roky života“.

Reklama

Výběr článků

Načítám