Hlavní obsah

Putin popřel vlastnictví opulentního paláce

Novinky, Alex Švamberk
Moskva

Ruský prezident Vladimir Putin popřel, že mu patřil ohromný palác na březích Černého moře, který se objevil ve videu kritika Kremlu Alexeje Navalného. Uvedla to v pondělí stanice BBC. Video s názvem Putinův palác zhlédlo přes 86 milionů lidí.

BEZ KOMENTÁŘE: Navalný ukázal v dokumentu údajnou Putinovu luxusní rezidenciVideo: Alexej Navalnyj

 
Článek

Putin řekl, že video o paláci je „kompilací a montáží“, která je podle něj „nudná“. Hlavně však popřel, že by mu palác patřil.

„Nic z toho, co mi bylo připisováno jako můj majetek, nepatří a nikdy nepatřilo mně ani mým nejbližším příbuzným,“ uvedl. Přiznal však, že neviděl celé video, ale jen jeho části, protože nemá čas sledovat snímek od začátku do konce.

Podle snímku vlastní ruská tajná služba FSB 70 km čtverečných pozemků u paláce.

Navalnyj uvedl, že palác byl financován miliardáři, kteří mají blízko k Putinovi. Tvrdí, že jeho součástí je kasino, kluziště a vinohrad. Podle Navalného přišel palác na 29,5 miliard korun a jde o největší úplatek v historii. „Z těchto peněz postavili palác pro svého šéfa,“ uvedl ve videu představitel opozice.

Navalného film o „Putinově paláci“ válcuje YouTube

Evropa

Navalnyj je aktuálně ve vazbě, podle ruské vězeňské služby porušoval pravidla svého podmínečného propuštění, když se pravidelně nehlásil na policejní stanici poté, co byl propuštěn v Německu z léčení po otravě novičokem a byla ukončena jeho rekonvalescence. Zadržen byl 17. ledna hned po návratu z Berlína do Moskvy.

V sobotu se v Rusku konaly protesty na podporu Navalného, jichž se účastnily desetitisíce lidí a tisíce jich byly zadrženy.

Putin uvedl, že by se protestů v ulicích neměly účastnit nezletilé děti. Podle agentury Reuters uvedl, že protesty byly nezákonné, protože nebyly povolené. Dodal však, že by i policie měla jednat v mezích zákona.

Napětí v Rusku vrcholí, kvůli Navalnému zatkli přes 3000 lidí

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám