Hlavní obsah

Pussy Riot jsou už ve věznicích daleko od Moskvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Dvě odsouzené punkerky z Pussy Riot jsou už v trestaneckých koloniích, kde si budou odpykávat tresty. Jejich právníci a rodina to v pondělí řekli ruským médiím. Dívky budou ve věznicích v Permské oblasti a v Mordvinské republice vzdálené zhruba 600 a 1500 kilometrů východně od Moskvy.

Foto: ČTK/AP

Odsouzená Naděžda Tolokonnikovová z Pussy Riot

Článek

Posledním pokusem právníků, jak odložit odjezd členek skupiny do kolonií, byla minulý týden podaná a obratem zamítnutá žádost moskevskému soudu. Právníci se pokusili o odložení trestu do doby, kdy Naděždě Tolokonnikovové a Mariji Aljochinové vyrostou děti.

Předchozí žádosti, aby Pussy Riot odseděly trest v Moskvě, soud také nevyhověl.

BEZ KOMENTÁŘE: Pussy Riots zadrželi v únoru v centrálním moskevském kostele kvůli skladbě Bohorodičko, vyžeň Putina!

Dívky byly odsouzeny na dva roky za výtržnosti v chrámu Krista Spasitele v únoru 2012. Představením punkové modlitby "Bohorodičko, vyžeň Putina!" se snažily poukázat na provázanost církve se státní mocí.

Třetí členka Jekatěrina Samucevičová, původně odsouzená ke stejnému trestu, nakonec dostala dvouletou podmínku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám