Hlavní obsah

První fotky uprchlého Abdeslama po pařížských útocích. Prošel třemi policejními kontrolami

Paříž

První fotografie Salaha Abdeslama, hlavního podezřelého z teroristických útoků v Paříži, zveřejnila francouzská televize BFM. Snímky zachytila 14. listopadu bezpečnostní kamera na benzínové pumpě, tedy den po atentátech ve francouzské metropoli. Abdeslam na záběrech chodí s rukama v kapsách a vypadá uvolněně.

Foto: Reuters/BFMTV, Reuters

Salah Abdeslam (vzadu) a jeho komplic Hamza Attou na záběru bezpečnostní kamery z benzínové pumpy v Trith-Saint-Léger nedaleko hranic s Belgií. Snímek ze 14. listopadu 2015

Článek

Kamera na benzínce záběry pořídila 14. listopadu v 9:45 hod. , uvedla televize BFM. Dvanáct hodin před tím se Abdeslam účastnil útoků, při kterých v Paříži zemřelo 130 lidí. Teroristům zřejmě pomáhal s logistikou.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Je zřejmě jediným přímým účastníkem pařížských atentátů, kterému se stále daří unikat.

Má se za to, že Abdeslam zavolal 14. listopadu časně ráno z Paříže svým přátelům Mohammedovi Amrimu a Hamzovi Attou, aby jej vyzvedli a odvezli do Belgie.

Foto: Reuters/BFMTV, Reuters

Salah Abdeslam (vlevo) a jeho komplic Hamza Attou na záběru bezpečnostní kamery z benzínové pumpy v Trith-Saint-Léger nedaleko hranic s Belgií. Snímek ze 14. listopadu 2015

Foto: francouzská policie

Francouzská policie po 26letém Salahu Abdeslamovi stále bezvýsledně pátrá.

Podle BFM se trojice mužů cestou z Paříže do Bruselu zastavila na čerpací stanici nedaleko belgické hranice zhruba na dvanáct minut.

V tu dobu už Abdeslam věděl, že po něm policie zatím nepátrá, protože prošel třemi kontrolami. Policisté je ale nezadrželi, protože Salah Abdeslam tehdy ještě s útoky nebyl spojován. Na záběrech vypadá uvolněně a ani si před kamerami nesnaží nezakrývat tvář.

Skupinka se pak vydala na cestu a oba údajní komplici vysadili Abdeslama v bruselské čtvrti Laeken.

Abdeslam navzdory mezinárodnímu zatykači policii nadále utíká. Amri i Attou byli následující den zadrženi v bruselské čtvrti Molenbeek. Jakýkoli podíl na teroristických útocích odmítají.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám