Hlavní obsah

Pro Sarkozyho měli vyrobit sprchu za čtvrt miliónu eur, nikdy ji nepoužil

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy je znovu pod palbou kritiků za plýtvání penězi daňových poplatníků. Poté, co vláda minulý týden zveřejnila neskromný účet za předsednictví v EU v roce 2008, uvedla opozice, že pro Sarkozyho byla vybudována sprcha za 245 000 eur, kterou prezident nikdy nepoužil.

Foto: Sebastien Pirlet, Reuters

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy na summitu EU

Článek

Podle opozičního poslance Reného Dosierea byla sprcha postavena v pařížském Grand Palais před summitem, na němž byla ustavena Středomořská unie. To samé uvedla už dříve britská stanice BBC. Mluvčí Sarkozyho Svazu pro lidové hnutí (UMP) ale uvedl, že částka šla na renovaci celkem osmi pokojů a koupelen.

Třídenní summit se konal loni v červenci a přišel na 16,6 miliónu eur. Milión padl na večeři pro představitele 43 států a dalších 653 703 eur na klimatizaci. Koberec v hlavním sále stále 90 000 a pódium téměř 300 000 eur.

Celkem přišlo šestiměsíční předsednictví v druhé polovině loňského roku Francii na 171 miliónů eur (téměř 4,5 miliardy korun), což je nad průměrem. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Pařížský Grand Palais

Reklama

Výběr článků

Načítám