Hlavní obsah

Případ zmizelé holčičky Maddie: Policie prohledává zahradu v Hannoveru, má i bagr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hannover
Aktualizováno

V souvislosti s případem zmizení britské dívky Maddie McCannové, jež se v roce 2007 ztratila v Portugalsku, začala německá policie prohledávat zahradní parcelu v Hannoveru. Mluvčí státního zastupitelství v Braunschweigu uvedla, že akce souvisí s vyšetřováním 43letého Němce, který je podezřelý z vraždy dívky. Co přesně policisté hledají, neupřesnila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté v Hannoveru prohledávají kvůli ztracené Maddie zahradu s bagremVideo: Reuters

 
Článek

Němec, který je nyní ve věznici v Kielu v souvislosti s jinými činy, čelí podezření z únosu a zavraždění tříleté Maddie.

Kdo je podezřelý v případu dávného zmizení malé Maddie?

Evropa

Muž v letech 1995 až 2007 pravidelně pobýval v regionu Algarve, kde Maddie zmizela 3. května 2007 z apartmánu v Praia da Luz, když byli její rodiče na večeři.

Podle DPA policie při prohledávání hannoverského pozemku nasadila i malý bagr a několik policistů zeminu pročesávalo lopatami a hráběmi. Na místě byli i policisté v bílých oblecích zajišťující stopy a pes.

Případ nezvěstné Maddie opět ožívá. Britská policie se obrací na veřejnost

Evropa

Pátrání za 11 milionů liber

Tehdy tříletá Madeleine McCannová zmizela z apartmánu v Praia del Luz 3. května 2007, když byli její rodiče v nedalekém baru. Po standardním pátrání byla v roce 2011 zahájena rozsáhlá pátrací akce, která přišla na více než 11 milionů liber. Přesto se dívku nalézt nepodařilo.

Detektiv Mark Cranwell, který vede vyšetřování, sdělil BBC, že se podezřelý muž v oblasti Algarve mohl pohybovat mezi lety 1995 a 2007 a nakonec žil v obytné dodávce. V Praia del Luz byl i v době zmizení tříletého děvčete.

Foto: Peter Steffen, ČTK/AP

Německá policie prohledává zahradu v Hannoveru v souvislosti s případem zmizelé Maddie

Pestrá kriminální minulost

Podezřelý má pestrou kriminální minulost. Deník Braunschweiger Zeitung napsal, že 43letý muž má mít na svědomí brutální znásilnění 72leté Američanky. Případ se odehrál v září 2005 v Portugalsku, na stejném místě, kde zmizela malá holčička.

Policie má po šesti letech pátrání po Madeleine novou stopu

Evropa

Maskovaný pachatel zaútočil na ženu v jejím domě 30 centimetrů dlouhým nožem. Zmlátil ji kovovou tyčí, svázal ji a znásilnil. Američanka utrpěla hluboké trauma, poranění čelistí, zranění ramen a odřeniny. Muž na závěr sebral ženě kolem 100 eur a opustil její dům. Muže usvědčila analýza DNA z vlasů, které zanechal v ložnici oběti na její posteli.

V prosinci 2019 muže, kterého deník Bild označuje jako Christiana B., poslal soud v německém Braunschweigeru do vězení na sedm let. Rozsudek ještě nenabyl právní moci. Muž se odvolal a obviňuje soudce z podjatosti a „právních omylů“.

Foto: AP

BEZ KOMENTÁŘE: Tehdy tříletá Maddie McCannová zmizela před 13 lety z apartmánu v Portugalsku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám