Hlavní obsah

Při spojeneckých náletech v Sýrii umírali civilisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn/Damašek

Při bombardování pozic Islámského státu ve vesnici na severu Sýrie zemřelo třiadvacet civilistů, včetně osmi dětí. Informovala o tom exilová organizace SOHR, která situaci v zemi sleduje z Londýna.

Foto: Khalil Ashawi, Reuters

Následky bombardování v Sýrii.

Článek

„Nálety zasáhly obec Matab po půlnoci a pravděpodobně je provedla mezinárodní koalice vedená Washingtonem,” řekl agentuře AFP šéf SOHR Ramí Abdar Rahmán.

Matab se nachází asi 55 kilometrů jihovýchodně od Rakky, poblíž klíčové silnice spojující města Rakka a Dajr az-Zaur. Právě Rakka, poslední významná bašta Islámského státu v Sýrii, je nyní cílem syrských povstalců a mezinárodní koalice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři z organizace Bílé helmy zachraňují po náletu na Idlíb z trosek civilistyVideo: Reuters

Ofenzívu za znovudobytí Rakky zahájily jednotky Demokratických sil Sýrie (SDF) s koalicí v listopadu. K městu postupují z několika směrů.

V pondělí odřízly islamistům poslední pozemní únikovou silnici z města, což mluvčí SDF označil za velké vítězství. Dodal ale, že boje budou ještě tvrdé. USA odhadují, že v Rakce jsou ještě asi čtyři tisíce džihádistů a na 200 tisíc obyvatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám