Hlavní obsah

Při explozi auta v SR zahynul člověk, spekuluje se o vraždě

Právo, ČTK, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Při výbuchu auta ve středoslovenském městě Žiar nad Hronom v úterý zahynul jeho řidič. Vůz patřil místnímu zastupiteli Markovi Rakovskému, ale policie zatím nepotvrdila, zda právě on je obětí. Tělo zatím nebylo indetifikováno. Spekuluje se, že za explozí stojí nastražená trhavina, úřady to ale prozatím nepotvrdily, napsal list Sme.

Foto: tvnoviny.sk

Trosky automobilu zničeného výbuchem.

Článek

K výbuchu došlo za jízdy v ulici Milana Rastislava Štefánika v centru Žiaru nedaleko základní školy. „Byl to silný výbuch. Hořící automobil pokračoval v jízdě ještě asi deset až patnáct metrů,“ uvedl pro server tvnoviny.sk čtenář ze Žiaru nad Hronem.

Policie zatím nepotvrdila, zda explodoval nástražný výbušný systém. „Mohu potvrdit jednoho uhořelého,“ uvedl šéf místních hasičů Ivan Pružina. Policejní mluvčí Mária Faltániová uvedla, že mrtvého zatím neidentifikovali. Totožnost řidiče bude možné určit až na základě testu DNA.

Podle slovenských médií došlo k výbuchu nástražného výbušného systému, který měl být umístěn přímo pod sedadlem řidiče. Tuto možnost policie vyšetřuje, místo tragédie prověřili pyrotechnici.

Podle čtenáře serveru tvnoviny.sk byly v okolí roztroušené součástky automobilu a na nedalekém domě bylo vidět pozůstatky člověka. Server čas.sk citoval svědka, který hovořil o díře pod sedadlem řidiče. To by podle médií ukazovalo na použití trhaviny.

Primátor města Peter Antal byl z celé události v šoku. „Znal jsem ho jako dobrého člověka. Ještě v sobotu jsme slavili moje vítězství ve volbách,“ uvedl Antal pro televizi Markíza.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám