Hlavní obsah

Před pádem letadla Germanwings hledal pilot Lubitz pomoc u desítky lékařů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marseille
Aktualizováno

Andreas Lubitz, druhý pilot airbusu společnosti Germanwings, který se strojem v březnu úmyslně havaroval ve francouzských Alpách, se kvůli svým zdravotním problémům obrátil na desítky lékařů. S odvoláním na francouzského prokurátora Brice Robina o tom v pátek informovala agentura AP.

Foto: Stringer, Reuters

Andreas Lubitz na snímku z roku 2009

Článek

Lubitz údajně žádal lékaře o pomoc se zdravotními problémy. Co ho sužovalo, jaké příznaky se u něj objevily, Robin odmítl upřesnit. Už dříve však vyšetřovatelé uvedli, že sedmadvacetiletý Lubitz trpěl řadou psychických problémů, včetně depresí, ale v práci se to snažil tajit.

Příští týden ve čtvrtek se chce Robin setkat na ministerstvu zahraničí v Paříži s pozůstalými obětí a informovat je o průběhu vyšetřování.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vyšetřovatelé prohledávají trosky Airbusu A320Video: Reuters

Robin současně slíbil, že se bude snažit dosáhnout co nejrychlejšího předání ostatků těl obětí jejich příbuzným. Zahraniční agentury ve čtvrtek informovaly, že se kvůli chybám v úmrtních listech několika zemřelých repatriace těl zpozdí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Německu uctili mrtvé z havarovaného airbusuVideo: Reuters

Nakonec se transport alespoň části těl do Německa uskuteční 9. června. Řada rodin kvůli tomu musela odložit již naplánované pohřby.

Lufthansa, mateřská společnost firmy Germanwings, v pátek oznámila, že příští úterý do Německa přepraví z Marseille do Düsseldorfu prvních 30 rakví s pozůstatky německých obětí.

Ve středu mají být ostatky předány rodinám a koncem příštího týdne by se měly uskutečnit první pohřby. Řada rodin ale musela naplánované pohřby kvůli zpoždění odložit.

Nehodu z letošního 24. března podle vyšetřovatelů záměrně způsobil druhý pilot Lubitz. Využil prý odchodu kapitána na toaletu, v kokpitu se zamknul a záměrně zahájil klesání, které skončilo nárazem letadla do hor. Všech 150 lidí na palubě spoje z Barcelony do Düsseldorfu zahynulo.

Reklama

Související články

Lufthansa věděla o Lubitzových depresích

Německá letecká společnost Lufthansa v úterý oznámila, že ji pilot Andreas Lubitz v roce 2009 informoval, že trpěl těžkými depresemi. Dokumenty, které to...

Lubitz tajil lékařům, že pilotuje letadlo

Pilot Germanwings Andreas Lubitz lhal lékařům. Tvrdil jim, že je na nemocenské, přestože dál létal. Uvedl to ve čtvrtek německý deník Bild. Lubitz se podle...

Výběr článků

Načítám