Hlavní obsah

Policie ve Francii rozháněla účastníky technoparty, jeden z nich přišel o ruku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Několik set policistů v noci na sobotu rozhánělo účastníky technoparty na západě Francie. Akce se totiž konala navzdory tomu, že v zemi stále platí noční zákaz vycházení nařízený kvůli boji s pandemií covidu-19. Podle policie se při střetech zranilo pět policistů i několik účastníků technoparty, dvaadvacetiletý mladík přišel o ruku, uvedla agentura AFP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Francouzští policisté zasahují proti účastníkům technopartyVideo: AP

 
Článek

Organizátoři večírek uspořádali na dostihovém závodišti poblíž města Redon v Bretani. "Pořádkové síly se několik hodin musely vypořádávat s násilnými jedinci, kteří místo nechtěli opustit," uvedla ve vyjádření policie, podle níž se na zásahu podílelo asi 400 příslušníků bezpečnostních sil.

Podle zdrojů AFP někteří účastníci házeli na policisty zápalné lahve, koule na petanque a kusy cihel. Místní prefektura uvedla, že hudba přestala hrát už v pátek večer, ještě dnes ráno ale na místě zůstávali někteří návštěvníci.

Ve Francii platí celostátní noční zákaz vycházení od poloviny prosince, v zimních měsících se lidé nesměli pohybovat venku už od šesté večer. S nedávným ústupem pandemie úřady pravidla postupně uvolňují, úplné zrušení tohoto omezení pohybu je plánováno na tuto neděli.

Reklama

Výběr článků

Načítám